100%-os lakossági napelem pályázat

 

Lakossági napelemes és energetikai, 100% intenzitású, vissza nem térítendő pályázat

 

A rendelkezésre álló információkat a jelenleg elérhető pályázati kiírás alapján osztjuk meg.

 

Cégünk sikeresen regisztrált kivitelezőként a pályázathoz.

 

A társadalmi egyeztetést követően végre ismertté váltak a 100%-os támogatású lakossági napelemes pályázat részletei.

A korábban ismert feltételek a társadalmi egyeztetés hatására sok ponton megváltoztatásra kerültek, melynek eredményeként erősödött a pályázat célzottsága, és kis mértékben átalakult az igényelhető tételek tartalma.

Alapvető változások:

Az egyik legfontosabb változás arra vonatkozik, hogy ki és milyen ingatlannal tud elindulni a pályázaton, ugyanis a végleges pályázati kiírás szerint az egy főre eső jövedelem kiszámításakor NEM a fejlesztendő ingatlanba állandó lakcímmel bejelentettekből kell kalkulálni, hanem az ingatlanban tulajdonjoggal rendelkező, 2020. évben jövedelemmel is rendelkező személyek számával. – Fontos, hogy a kiírás szerint a nyugdíj is jövedelemnek minősül!

A tulajdoni viszonyokat illetően, alapesetben a 2021. augusztus 30-i állapotot kell mérvadónak tekinteni, amennyiben ezt követően történt tulajdonjog változás, öröklés, vagy adásvétel esetén a pályázat benyújtásának időpontjában hatályos állapotot kell figyelembe venni, ajándékozás estén viszont a 2021. augusztus 30-i állapotot veszik figyelembe!

A kiírás alapján nem nyújtható támogatás azon ingatlan korszerűsítéséhez, amelyben a beruházással érintett ingatlanban a pályázat benyújtásakor található fűtött és fűtetlen teret elválasztó nyílászárók legalább fele (nyílászárók felületében kifejezve, amit az energetikai tanúsítvány tartalmaz) megfelel a hatályos jogszabályban foglalt követelményértékeknek, vagyis amely ingatlan nyílászáróinak legalább a fele (négyzetméterben meghatározva) korszerű, nem pályázhat! (Csak a komplex beruházás esetén kizáró feltétel, napelemes rendszerre történő pályázás esetén nem)

Változás a komplex felújításban: csak egy műszaki tartalomra igényelhető a felújítás: napelemes rendszer, tárolórendszer, hőszivattyú és nyílászáró csere. Infra- és fűtőpanelek csak kiegészítő fűtésként számolhatóak el, ingatlanonként maximum 2 db, 6 nm-nél kisebb helyiségbe telepítve!

Csak tetőre lehet napelemet telepíteni, ami lehet melléképület, garázs, és lapostető is. Földre továbbra sem lehet elhelyezni a napelemes rendszert!

Teljes társasházra nem nyújtható támogatás: társasház esetében a lakástulajdonosok külön-külön, egyedileg pályázhatnak saját ingatlanuk felújítására.

Nem nyújtható támogatás hálózatra nem kapcsolódó, szigetüzemű napelemes rendszer létrehozására.

A napelemes rendszer maximális teljesítménye 5 kWp lehet, a tárolókapacitás maximum 14 kWh lehet, míg a hőszivattyú maximális fűtési teljesítménye 12 kW lehet.

Csak napelemes rendszerre történő pályázás esetén az utolsó éves elszámoló számlán feltüntetett éves fogyasztást (kWh) kell elosztani 1100-al (az éves napsütéses órák száma), így kapjuk meg a pályázható maximális napelem teljesítményt (de maximum 5 kWp)!  - a bírálók kikérik a szolgáltatótól az éves fogyasztási adatokat! Amennyiben 1 éven belül történt az ingatlan vásárlása, használatba vétele és nem rendelkeznek éves elszámoló számlával, energetikai tanúsítvánnyal szükséges igazolni az ingatlan fogyasztását.

Igénylők köre:

· nagykorú természetes személy

· cselekvőképes, vagy korlátozottan cselekvőképes és gondnokolt,

· rendelkezik magyar adóazonosító jellel,

· nincs 60 napot meghaladó köztartozása,

· a beruházással érintett ingatlanban (rész)tulajdonjoga van,

· megfelel a jövedelmi előírásnak,

állandó lakcímet létesített a pályázat által érintett ingatlanban,

· és eleget tesz az adatközlési kötelezettségeinek,

· és nem áll fenn egyéb kizáró ok. 

A pályázat benyújtásának időpontja:

Fejér, Győr-Moson-Sopron, KomáromEsztergom, Vas, Veszprém és Zala megye: 2021.12.06. 8:00 órától 2021.12.27. 18:00 óráig

Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád, Somogy és Tolna megye: 2021.12.13. 8:00 órától 2022.01.03. 18:00 óráig

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye: 2021.12.20. 8:00 órától 2022.01.10. 18:00 óráig

Budapest és Pest megye: 2021.12.27. 8:00 órától 2022.01.17. 18:00 óráig

Fontos, hogy az előzetes információkkal szemben nem beérkezési sorrend alapján bírálják el a pályázatokat, hanem az előírásoknak megfelelő pályázatokat az alábbi pontozási rendszer szerint állítják sorba rászorultság szerint:

plusz pont jár azért, ha az adott ingatlanban 18. életévét be nem töltött személy(ek) (gyermek/ek) is be van(nak) jelentve, vagyis ha:

· nincs gyermek: 1 pont, 

· 1 gyermek: 2 pont, 

· 2 gyermek: 3 pont, 

· 3 vagy több gyermek esetén pedig 4 pont jár.

Szintén plusz pont illeti azokat a pályázókat, akiknél hátrányos helyzetűnek minősített térségben történne az ingatlan fejlesztése. Ebben az esetben 3 kategória került meghatározásra, az alábbi pontozással. 

 

Amennyiben a térség:

· nem minősül kedvezményezett járásnak: 1 pont 

· amennyiben kedvezményezett a járás: 2 pont 

· fejlesztendő járás esetén pedig: 3 pont

A térségek (járások) minősítése megtalálható az erre vonatkozó törvényben, továbbá javasoljuk, elolvasásra a Pályázati felhívást!

IDE kattintva pedig letöltheti a pályázáshoz szükséges dokumentumok listáját.

 

 

 A pályázati kiírást elérik az alábbi linkre kattintva:

 

https://napelem.palyazat.gov.hu/

 

Kérdés esetén keressen a +36 30 / 628-3371-es telefonszámon illetve írjon e-mailt a napelem@elve2004.hu-ra

Ha szeretne részt venni a pályázaton, kérjen ajánlatot az alábbi gombra kattintva:

 

AJÁNLATOT KÉREK!

 

2013 (C) Minden jog fenntartva

Jelentkezzen be a Xoçai rendszerébe!

Ha még nem regisztrált oldalunkra itt megteheti: Regisztráció