Napelemes rendszer monitorozás


A korszerű napelemes rendszerek rendkívül hasznos, illetve látványos szolgáltatása az online rendszerfelügyelet, azaz a monitorozás.

 

A rendszer segítségével a napelemes rendszer működése távolról ellenőrizhető és nyomon követhető, a pillanatnyi és múltbéli halmozott adatok az internet segítségével bárhonnan elérhetőek.

A régebbi napelemes rendszerek esetében a tulajdonos a beüzemelést követően rendszeresen ellenőrizte a működést, azonban az újdonság varázsa idővel elmúlott, a rendszeres ellenőrzések ritkultak, illetve bizonyos esetekben teljesen megszűntek bízva az addig hibamentesen üzemelő rendszerben. Az ilyen esetekben egy esetleges hiba, vagy időszakos leállás jó eséllyel ki sem derült, esetleg csak az áramszolgáltatói éves elszámoló számla mutatta ki, hogy a termelés elmaradt az elvárttól.

Manapság azonban a legtöbb napelemes rendszer megvalósulási helyszínén biztosítható az alapvető internet elérés, amely lehetőséget teremt arra, hogy az inverterek által regisztált adatok ne csak helyben, hanem távolról is elérhetőek legyenek.

A korszerű inverterek rendszeres időközökkel 5-15 perc küldik a termelési adatokat a gyártók által üzemeltetett server központokba, melyek gyűjtik és hosszútávra raktározzák azokat. Az adatok megjelenítésére a gyártók ingyenes monitorozó portálokat biztosítanak, melyeket a felhasználók online elérhetnek.

A monitorozó rendszer egyik hosszútávó előnye, hogy a rendszer kissebb-nagyobb hibáiról azonnal értesülhetünk, az esetleges hozamcsökkenések így rövidebb idő alatt elháríthatóak. A rendszerfelügyelet az üzemeltetőnek a hibákról azonnal hibaüzenetet küld, illetve az egyszerűbb hibajavítást önállóan elvégzi.

 

A rendszerfelügyelet egy általunk beüzemelt napelemes rendszerre vonatkozólag megtekinthető:

 https://monitoringpublic.solaredge.com/solaredge-web/p/site/public?name=Pecs_Bagoly#/dashboard

  

A napelemes rendszerekről érdeklődjön munkatársainknál!

Iroda: 7634 Pécs, Bolgár köz 10/B.

Telefon: +36 72 / 516-588

Fax: +36 72 / 516-589

 

2013 (C) Minden jog fenntartva

Jelentkezzen be a Xoçai rendszerébe!

Ha még nem regisztrált oldalunkra itt megteheti: Regisztráció